Vaslui

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Vaslui - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Uleiuri esențiale de evitat când te expui la soare

Uleiuri esențiale de evitat când te expui la soare

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1160

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Uleiurile esențiale sunt adesea folosite în produsele de îngrijire a pielii datorită proprietăților lor vindecătoare. Cu toate acestea, este esențial să știm care dintre acestea trebuie evitate atunci când ne expunem la soare. Anumite uleiuri esențiale sunt fototoxice, ceea ce înseamnă că pot face pielea mai predispusă la arsuri solare și alte forme de deteriorare a pielii atunci când sunt expuse la lumina directă a soarelui.

Uleiuri esențiale fototoxice


Potrivit aromaterapeutului Diana Gubas, există 10 uleiuri esențiale cunoscute pentru a provoca sensibilitate la soare și arsuri solare. Acestea sunt:

 1. Angelica
 2. Bergamot
 3. Portocală amară (presată la rece)
 4. Lămâie (presată la rece)
 5. Lime (presată la rece)
 6. Extract de frunză de smochin
 7. Frunză de mandarină
 8. Tagetes
 9. Chimen
 10. Rue

Ce face un ulei esențial fototoxic?


Citrusurile sunt cele mai comune uleiuri esențiale care cauzează fotosensibilitate. Acest lucru se datorează compușilor găsiți în uleiurile de citrice, cunoscuți sub numele de furanocumarine, care măresc sensibilitatea la UV. Deși majoritatea uleiurilor fotosensibile sunt obtinute din citrice, alte uleiuri pot conține compuși sau amestecuri de compuși care au același efect ca furanocumarinele, ceea ce înseamnă că nu sunt sigure la soare.

Uleiuri esențiale care nu ar trebui să fie în crema ta de soare


Atunci cănd îți cumperi o cremă solară naturală, verifică să nu conțină niciunul dintre aceste uleiuri esențiale:

 1. Angelica: Uleiul esențial de Angelica este cunoscut pentru proprietățile sale de detoxifiere și stimulare a sistemului imunitar. Cu toate acestea, acesta este fototoxic, ceea ce înseamnă că poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 2. Bergamot: Uleiul esențial de Bergamot este adesea folosit pentru a reduce stresul și anxietatea. Cu toate acestea, acesta conține furanocumarine, compuși care pot provoca reacții fototoxice, cum ar fi arsurile solare sau dermatita, atunci când sunt expuse la lumina UV.
 3. Portocală amară (presată la rece): Acest ulei esențial este cunoscut pentru proprietățile sale de îmbunătățire a stării de spirit și de calmare a sistemului nervos. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 4. Lămâie (presată la rece): Uleiul esențial de lămâie este adesea folosit pentru proprietățile sale de detoxifiere și de îmbunătățire a stării de spirit. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 5. Lime (presată la rece): Acest ulei esențial este cunoscut pentru proprietățile sale de îmbunătățire a stării de spirit și de stimulare a sistemului imunitar. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 6. Extract de frunză de smochin: Acest ulei esențial este cunoscut pentru proprietățile sale de calmare a sistemului nervos și de îmbunătățire a stării de spirit. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 7. Frunză de mandarină: Acest ulei esențial este cunoscut pentru proprietățile sale de îmbunătățire a stării de spirit și de calmare a sistemului nervos. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 8. Tagetes: Uleiul esențial de Tagetes este adesea folosit pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor și de calmare a sistemului nervos. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 9. Chimen: Uleiul esențial de chimen este cunoscut pentru proprietățile sale de detoxifiere și de stimulare a sistemului imunitar. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.
 10. Rue: Uleiul esențial de Rue este adesea folosit pentru proprietățile sale de calmare a sistemului nervos și de îmbunătățire a stării de spirit. Cu toate acestea, este fototoxic și poate provoca reacții adverse atunci când pielea este expusă la soare după aplicare.

Concluzie

Este esențial să fim conștienți de uleiurile esențiale pe care le folosim, mai ales atunci când ne expunem la soare. În timp ce uleiurile esențiale pot avea multe beneficii pentru sănătate, unele dintre ele pot fi dăunătoare dacă sunt utilizate în mod necorespunzător. Prin urmare, este întotdeauna mai bine să fim în siguranță decât să ne pare rău și să evităm utilizarea uleiurilor esențiale fototoxice atunci când ne bucurăm de soare.